GENEALOGIE DAG OVGG 27 oktober 2018

 

GENEALOGIEDAG OVGG          Oude boerderijen

Waar dronk jouw opa vroeger zijn borreltje?

Oktober is de maand van de geschiedenis. De Oudheidkundige Vereniging Gemeente Gendringen (OVGG) sluit deze maand weer af met de jaarlijks terugkerende genealogie-dag. Het hoofdthema is ditmaal ‘cafés’. De werkgroep was  benieuwd naar de geschiedenis van de vele cafés die onze gemeente vroeger rijk was. En dat waren er nogal veel.

Waar kwamen de cafébazen vandaan en waar zijn ze gebleven? Wat is de geschiedenis van het pand? Wie woonden er en waar verdienden ze hun brood mee? Vaak zijn deze panden slechts tijdelijk als kroeg in gebruik geweest. Tijdens deze dag zal de nadruk liggen op hierna genoemde cafés: café van Uhm (de Pluum) in Ulft, de Marmelhorst in Groot-Breedenbroek, Hebinck in Klein-Breedenbroek  en Schoemaker in Bontebrug/Oversluis.

Nieuwsgierig geworden naar de informatie en foto’s die door de leden zijn verzameld of wil je herinneringen ophalen aan de hand van vaak zeldzame oude foto’s? Kom dan op de genealogiedag bij de OVGG, DRU Cultuurfabriek (Portiers gebouw), Hutteweg 24 in Ulft. De toegang is gratis.

Er zijn die dag leden van de groep aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden. Hebt u zelf foto’s of interessante informatie over deze of andere (verdwenen) cafés, breng die dan mee. Deze foto’s en gegevens worden direct gescand.

Oudheidkundige Vereniging Gemeente Gendringen

Dit is een foto van café Schoemaker in Oversluis/Bontebrug. Vroeger zaten er 2

cafés Schoemaker. De andere zat in de Veldstraat in Ulft en die twee hadden

niets met elkaar te maken.


We zijn met enthousiasme bezig geweest om de historie van de cafés te onderzoeken en hebben  interessante en bijzondere informatie en foto’s gevonden. Zeker de moeite waard om te komen bekijken!