OVGG


Oudheidkundige Vereniging

Gemeente Gendringen


opgericht 12 juni 1979

 

Nieuws


STAGEVERSLAGEN van:

        Dirk Bastiaan de Jong

        Nikki Berendsen

Zomerrondleidingen over het DRU Industriepark op zondagNamen van Ereleden in beeld


De ereleden en leden van verdienste hebben sinds december 2016 in de Sociëteijt , ons verenigingslokaal, een eigen plek gekregen. Ooit werden zij geëerd voor hun inzet, maar een plek waar hun namen voor iedereen zichtbaar zouden moeten zijn, was er tot nu toe niet.
Daar is nu verandering in gekomen.
Het idee van Jan Hartjes is door Tonny Frazer opgepakt, die dit initiatief verder uitwerkte. De heer Cor van Mierlo van CD-Reclame in Zevenaar is door hem benaderd en heeft geheel kosteloos voor de OVGG een serie naamplaten gemaakt die een plek gekregen hebben boven de vitrinekasten.

De OVGG dankt dhr. Van Mierlo hartelijk voor dit mooie gebaar!

Ereleden van de OVGG ontvangen een Koninklijke onderscheiding.

Zondag 11 november organiseerde de dialekgroep ´D´eigenspraok’, een werkgroep van de Oudheidkundige Vereniging Gemeente Gendringen OVGG, een zo genoemde veurlaesmargen ‘Met Dialek op de koffie’. Leden van de werkgroep lezen dan hun eigen verhaaltjes voor. Dit maal was de Conferentiezaal van de DRU Cultuurfabriek de plek waar alles plaatsvond. Ook Burgemeester Otwin van Dijk was aanwezig en niet zonder reden.

Na een korte inleiding kreeg de burgemeester het woord. Hij richtte zich met name tot de heer Joop Keurentjes. Joop is jarenlang actief geweest voor veel activiteiten binnen en buiten de oudheidkundige vereniging. Hij was al erelid van de OVGG en werd nu voor al zijn verdiensten onderscheiden met de Koninklijke onderscheiding.

Maar de koek was nog niet op. Ook Ben Rouwhorst werd naar voren gehaald. Ook Ben heeft zich op vele terreinen verdienstelijk gemaakt en ook hij is hiervoor al eerder benoemd tot erelid van de OVGG. Maar de kers op de taart is toch dat ook Ben een Koninklijke onderscheiding kreeg opgespeld.

Een bomvolle zaal gaf de heren een eigen gezongen en welgemeend felicitatie. 

Daarna kon de veurlaesmorgen worden voortgezet met de voorgelezen verhalen en gedichten door een aantal leden van de werkgroep D’eigenspraok. Ook de beide jubilarissen droegen hun steentje bij. In het onlangs uitgegeven boek ‘Wat duch ow’, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat, zijn tientallen verhalen en gedichten opgetekend.

Zaterdag 29 december vond het vierde Gelders Midwinterhoorntreffen plaatsin Lochem.

Bij uitspanning 'De Witte Wieven' in Zwiep, een buurtschap bij

Lochem, streden 45 blazers om de eer.

Onder de deelnemers van de competitie waren vijf leden van onze

midwinterhoorngroep De Huttepiepen.

Na de optredens kwam de jury met de uitslag.

De eerste prijs individueel werd uitgereikt aan HENRI BLUEMER.

Namens ons allen: *Henri, van harte gefeliciteerd.*

In de categorie 'groepen' eindigde onze groep op de zesde plaats.

Zie aankondiging over een tentoonstelling en lezing over oorlogsslachtoffers.

Ga naar Samenwerking en dan Kamp Rees.